De hond die licht gaf (6+)

Een muzikale griezelkomedie voor iedereen vanaf 6 jaar

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt.

Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent… en al heel veel weet over elektriciteit en energie… en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt… moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?

De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen.

 

VICTORIA WEET HET!

Victoria doet samen met haar hond Tosti te gekke experimenten die je thuis na kunt doen. Bekijk hier de vlogs:

Aflevering 1: Een bijzondere lamp

Aflevering 2: Schiet op!

Aflevering 3: Fred

Aflevering 4: Oost, west

 

Credits

De hond die licht gaf is een coproductie van MaxTak en Kim van Zeben Theaterproducties

Concept: Kim van Zeben en Marije Gubbels
Regie, tekst en liedteksten: Marije Gubbels
Spel, zang en tekstbijdragen: Kim van Zeben
Gitaar: Timon Koomen
Zang, piano, spel: Adrian Ammerlaan
Composities: Jan en Keez Groenteman
Decor: Marlies Schot
Kostuums: Sanne Oostervink
Poppen: Servaes Nelissen
Dramaturgie: Manon Wittebol
Lichtontwerp: Gé Wegman
Lichttechniek: Carl Kohl
Geluidstechniek: Johan de Koeijer
Regieassistent: Nienke Tjallingii
Publiciteitsfoto: Esther de Boer – Es & Zn
Verkoop: Bureau Berbee & Jansen
Productie: Kim Eldering
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Zakelijke leiding: Nora Duijf

Downloadlink publiciteitsbeeld © Esther de Boer – Es & Zn

*EXTRA* EXTRA* EXTRA*

VR installatie en workshop 

VR installatie HIERNAMAALS: voor en na de voorstelling kunnen de kinderen in een iglotent in de foyer van het theater met behulp van een speciale bril toetreden tot een virtuele wereld. Ze vliegen door het dekbed van Victoria, onderzoeken hoe het is om een pannenkoek te zijn en ze maken een spannende reis naar een andere wereld, waar ze bijzondere avonturen beleven. Om vrolijk en vol nieuwe ervaringen weer terug te keren in de echte wereld.

Workshop HIERVOORMAALS: Na de voorstelling kun je meedoen aan de bijzondere workshop Hiervoormaals. Wat zijn je fijnste herinneringen? Wie zijn je dierbaar? Wat is je favoriete liedje? Wat zijn de dingen die je nooit wilt vergeten? De verzameling van favorieten wordt vastgelegd door middel van een foto, die vervolgens mee naar huis mag worden genomen.

*de workshop en VR installatie vinden niet in alle theaters plaats