Ik ben een held 5+

‘Pap, ga je mee?’ vroeg ik.
‘Nee,’ zei hij, ‘deze voorstelling is te eng.
Er komt een monster zonder kop in voor!
En een spook onder het bed!
En een vis met scherpe tanden!
Ik durf niet te kijken, hoor.
Je gaat maar alleen.
Dat kun je best.’
‘Goed,’ zei ik.
‘Ik ben niet bang voor een spannend verhaal.’
‘Hahaha, dat moet ík nog zien,’ zei pap.
‘Ik durf wel,’ zei ik.
‘Ik ben een held!’

MaxTak, Rogier van Erkel en Mark van der Laan spelen de drie verhalen Botteboe, Blootspook en Blauwvis, gebaseerd op het spannende boek Ik ben een held van Ted van Lieshout (winnaar Woutertje Pieterse Prijs 2012). In deze verhalen ontpopt het kind zich tot ware held en redder van zijn vader én zelfs van alle kinderen in het zwembad. In de geestige en originele stijl die zo kenmerkend is voor Ted van Lieshout, laat de voorstelling zien hoe je met behulp van humor en fantasie je angsten te lijf kunt gaan.

Tijdens de voorstelling worden live tekeningen gemaakt door Gerard de Bruyne.

Regie/ artistieke leiding: Hans Thissen, muziek: Tony Overwater spel: Rogier van Erkel en Mark van der Laan, live tekenaar: Gerard de Bruyne, piano: Nettie Krull, viool: Loekie van der Heide, Cello: Frederike Maus, saxofoon: Iwan Szomoru, klarinet: Michèl Lamers en bas: Peter Sambros

Ik ben een held was te zien in het theater van september 2012 t/m januari 2013

 

De pers over Ik ben een held

“Max Tak wil kinderen op een laagdrempelige manier in contact brengen met klassieke muziek en met een smeuïg, humoristisch verhaal als Ik ben een held waar de musici opgewekt doorheen stampen, lukt dat uitstekend.” – Theaterkrant

“Het terugkerend titelnummer houdt de boel bij elkaar en blijft nog lang nazinderen, net als de grapjes over het ‘pielbeen’ en de bottensoep-zonder-kinderbillen.” – Volkskrant

“Ik ben een held is grappig en charmant.” – Elsevier

Ik ben een held is een vrolijke familievoorstelling met veel muziek, humor en spannende verhalen.” – Theaterjournaal.

Speellijst

Ik ben een held was te zien in seizoen 2012 – 2013