Educatie

Welkom op onze educatiepagina. Bij al onze voorstellingen ontwikkelen we een passend educatief programma dat op school kan worden gebruikt. Dit ter voorbereiding op jullie theaterbezoek én ter verdieping van de thema’s die tijdens de voorstelling aan bod komen. Wij bieden bij al onze voorstellingen een lesbrief met leuke, laagdrempelige opdrachten voor in de klas aan. Die krijgen jullie sowieso!

Wil je meer verdieping? Dan hebben wij ook een uitgebreider educatieprogramma waarbij een gediplomeerd theater- en/of muziekdocent bij jullie op school langskomt om voorafgaand aan de voorstelling met de leerlingen te werken:

De muziekworkshop

MaxTak is een muziektheatergezelschap. Dat betekent dat muziek een belangrijke rol speelt in al onze voorstellingen. Daarom bieden wij bij iedere voorstelling van MaxTak voor jouw klas een muziekworkshop aan, passend bij de voorstelling die jullie zullen bezoeken.

De theaterworkshop

In deze theaterworkshop gaan we met de klas verder in op de thematiek van de voorstelling. Wij vinden het belangrijk dat er ook voldoende ruimte en aandacht is voor alle verhalen van de kinderen zelf en zullen daarom die uitingen op een theatrale manier koppelen aan wat zij tijdens de voorstelling zullen zien. We gaan met elkaar actief op zoek naar een verbinding tussen de leerlingen en de thematiek uit de voorstelling, zodat de voorstelling nog meer beklijft bij de kinderen.

Dit komt er aan in seizoen 2022/2023

Najaar 2022

De hond die licht gafGroep 3 t/m 6

Een muzikale poppenvoorstelling over verlies. Hoever zou jij gaan om dat wat je het liefste vindt vast te houden of toch los te laten?

Voorjaar 2023

Wat vreet er aan Donnie Druif? Groep 5 t/m 8

Een voorstelling over anders zijn. Wat mensen van je vinden als bijvoorbeeld jouw familie net even anders is. Als het voelt alsof jij de enige bent.

Contact

Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw school of klas kunnen doen? Mail naar onze educatiemedewerker Nynke Vermuë op educatie@maxtak.nl

Wij bespreken heel graag samen met jullie de mogelijkheden voor een zo passend mogelijk educatieprogramma. Om met elkaar jullie wereld én die van ons te verbreden en te vergroten.

Reacties

Groep 5 van de Europaschool was bij Het Groene Meisje en kregen educatiemedewerker Nynke langs in de klas:

“Ze vonden het fantastisch, ze hebben meteen gestemd ook op deze voorstelling en hopen dat Het Groene Meisje de publieksprijs wint. Het thema past ook zo binnen onze wereldoriëntatielessen. Echt geweldig genoten hebben ze! Ze zouden jou wel elke week in de klas willen hebben!”

Het Groene Meisje neemt de klas mee naar de jungle en vertelt over al het coole groen dat ze daar vindt
Lotte leert je stap voor stap een lied uit de voorstelling