Over MaxTak

MaxTak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s. We draaien de zaken graag om. Elk perspectief is interessant. Het is nooit eenduidig, niemand heeft gelijk, en niemand is heilig. MaxTak hoopt je te verleiden om verder te kijken dan je eigen kader en probeert dat wat je niet kent toch invoelbaar en voorstelbaar te maken.

Dat doen we met humor en compassie en bovenal samen met heel veel talentvolle vakgenoten. We werken met zowel ervaren krachten als jonger of net afgestudeerd talent. Met mensen waar we al eerder mee samenwerkten of juist voor de allereerste keer. We willen nieuwe kansen en ervaringen bieden zodat ook wij onszelf blijven(d) vernieuwen en verrassen. Ook in de muzikale keuzes zijn we steeds weer op zoek naar nieuw avontuur en verbinding – juist met dat wat we nog niet kennen.

Want als er één taal is die iedereen uiteindelijk verstaat is dat natuurlijk: muziek! Gespeeld door de beste musici, gezongen door mensen met de meest geweldige stemmen. Speciaal nieuw geschreven en gecomponeerd om live van te kunnen genieten, zowel met je oren als met je ogen.

Marije Gubbels: Ik maak theater omdat ik me heel vaak afvraag waarom dingen zo zijn en of dat eigenlijk wel waar is. Theater is de allerleukste manier om deze vragen te delen met andere mensen. En kinderen zijn nu eenmaal het leukste publiek omdat zij heel goed zijn in vragen stellen en nog geen politiek wenselijke antwoorden hebben.

MaxTak wil in de toekomst nog veel meer gaan spelen voor kinderen met zoveel mogelijk verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden. Voor veel kinderen is naar het theater gaan namelijk nog lang niet vanzelfsprekend. Daarom willen wij zowel heel magisch als super-toegankelijk zijn. Raadselachtig en spannend, maar ook herkenbaar en grappig. Met theater dat niet alleen kinderen boeit maar ook volwassenen.

Theater waarin iedereen zichzelf kan herkennen en de ander beter leert begrijpen. Theater dat je laat zien dat niets raar is, tenzij we je laten zien hoe vreemd het is om iets raar te vinden. MaxTak vindt dat alles om te beginnen voorstelbaar moet zijn. En daarmee hopen we ook meteen de beste reden te zijn om voor altijd terug te willen komen naar het theater.

Zien we je daar?

De harde kern van theatergezelschap MaxTak bestaat uit artistiek leider Marije Gubbels, zakelijk leider Nora Duijf, dramaturg Manon Wittebol en Elselien Leemhuis, die de marketing en publiciteit voor haar rekening neemt. Daarnaast werken we samen met een heleboel free lance medewerkers:

Fred Bond – voorzitter
Imad Qaddour – penningmeester
Myra Groenink – lid

MaxTak volgt de code cultural governance en past die toe. Begin 2024 gaan we over op een raad van toezichtmodel. Deze leidt op afstand en controleert en delegeert. Ook zijn de verouderde statuten geactualiseerd.
De directie bestaat uit artistiek leider Marije Gubbels en zakelijk leider Nora Duijf. Zij functioneerden nevengeschikt met ieder een eigen takenpakket en verantwoordelijkheden die zijn vastgesteld in het bestuursreglement.

Sinds 2021 werkt MaxTak met een constante organisatie van directie plus drie medewerkers op ZZP basis: Elselien Leemhuis (publiciteit), Nynke Vermuë (educatie) en Manon Wittebol (dramaturgie).

Voor de verkoop werken we samen met Bureau Berbee & Jansen.
MaxTak houdt zich aan de code voor fair practice en volgt de CAO Theater en dans. Voor opdrachtnemers hanteerden we de CAO plus 50%. Mensen verdienen hetzelfde met dezelfde ervaring en hetzelfde werk. De salarissen blijven ruim onder de WNT-norm.

MaxTak heeft een extern vertrouwenspersoon Marjolein de Waart (vpo.mdewaart@gmail.com) en een gedragscode, die wordt gedeeld met de medewerkers. Voor klachten verwijzen we naar de klachtenregeling van het NAPK.

MaxTak erkent het belang, de meerwaarde en noodzakelijkheid van de code inclusie en diversiteit en streeft ernaar om dit tot de kern van de organisatie te maken.

Lees hier het jaarverslag van 2022