Het Groene Meisje (8+)

< terug naar overzicht

Een muzikale komedie voor mens en plant

WINNAAR VAN DE PODIUMKIDS PUBLIEKSPRIJS 2022

Een pratende computer, zuurstof uit apparaten, een digitale zon en bestek van plastic. Welkom in het extreem smetteloze huis van Perry & Loek, de eigenaren van een chemisch schoonmaakbedrijf. Terwijl Loek zich elke dag een hernia schrobt, zit Perry thuis. Hij is allergisch voor alles wat van buiten komt. Met name voor planten en kinderen.

Op een dag staat er tot hun onaangename verrassing een meisje op de stoep.
Wat komt ze doen? Waarom gaat ze niet weg? Wat heeft ze eigenlijk bij zich, in die doos?
En waar komt die muziek toch steeds vandaan?

Het Groene Meisje is een zeer hygiënische familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar vol spetterende muziek en zang, schoonmaakmiddelen, geheimzinnige superkrachten en groene hamburgers.

Power to the plants!

Het Groene Meisje was te zien van februari tot en met mei 2022

Concept: Marije Gubbels, Manon Wittebol, Nora Duijf
Regie, liedteksten en tekstbijdragen: Marije Gubbels
Spel en zang: Lotte Pierik, Lucas Schilperoort, Job Greuter, Albert Klein Kranenburg
Cello, toetsen en muzikale leiding: Job Greuter
Tekst: Leon Brill
Composities: Timo Tembuyser
Dramaturgie: Manon Wittebol
Regieassistent: Nienke Tjallingii
Vormgeving en kostuums: Marlies Schot
Lichtontwerp: Gé Wegman
Techniek: Johan de Koeijer, Bas Molenveld
Zakelijke leiding: Nora Duijf
Verkoop: Bureau Berbee & Jansen
Productie: Iris Vaessen, Kim Eldering
Educatie en randprogramma: Nynke Vermue
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Publiciteitsbeeld: Esther de Boer – Es & Zn
Met dank aan: Tamar Uylenburg

Bekijk hier de eenvoudige, maar hele leuke tips van het Groene Meisje om de wereld op een simpele manier een beetje groener te maken. Groen moet je doen!

OPROEP!

Neem je plant mee naar de voorstelling! In de foyer van het theater is een heuse Green Wellness, waar je je (verwaarloosde) plant eens even lekker in het zonnetje kunt zetten. Er zijn junglesprays, groeilampen en borsteltjes om je Sanseveria, Cactus of Monstera af te stoffen. Je groene metgezel zal zich als herboren voelen, dankzij jouw goede zorgen in de theater-plantenspa.

Op zondag 11 september won Het Groene Meisje de Podiumkids Publieksprijs 2022! Tijdens het jaarlijkse Jeugdtheatergala werd de prijs aan Marije Gubbels uitgereikt. We zijn ontzettend blij met deze prijs, want het betekent dat de kinderen (in de zaal en in de jury) onze voorstelling de beste voorstelling van het jaar vonden!

Bekijk hier de website van Podiumkids

 

“In de lekker vet aangezette regie van Marije Gubbels levert het een hoop kijkplezier voor de achtplussers op. (…) Muzikaal is er in deze voorstelling sowieso veel te beleven: er is veel dynamiek en variatie in de composities van Timo Tembuyser, er zijn mooie solo’s en prachtige meerstemmige zangstukken.” Sander Janssens in Theaterkrant

“Het Groene Meisje houdt je constant op het puntje van je stoel. Het maken van nieuw schoonmaakmiddel zorgt door de rookmachines en explosies voor een hoop spektakel. Verder is er nog een grappig pratende computer en worden de mooie liedjes live begeleid op cello en toetsen. Maar misschien wel het belangrijkste: de voorstelling laat je nadenken over in welke wereld jij wilt leven. Eentje gemaakt van plastic of van groen?” Kidsweek ★★★★ 1/2

“[…] het is de intelligentie van de plotwendingen die Het groene meisje echt de moeite waard maakt. Naarmate het verhaal vordert, wordt de generatiestrijd rond klimaattransitie steeds meer op de spits gedreven, en raakt Gubbels op speelse wijze aan deelthema’s als greenwashing en post- en transhumanisme. De radicalisering van Destiny is prikkelend: pas als we ons mens-zijn achter ons durven te laten, komt de oplossing in zicht.” Marijn Lems in NRC 

“De cast is om door een ringetje te halen.” ★★★★ Musicalworld