Luis Mascaro

< terug naar overzicht

Violist

Luis, geboren in Brazilië, begon zijn muziekstudie op 8-jarige leeftijd en studeerde klassieke viool aan het plaatselijke conservatorium in zijn geboorteplaats Campinas. In zijn tienerjaren trad Luis op in orkesten, kamermuziekensembles en als solist. In zijn late tienerjaren ontwikkelde hij interesse in andere muziekstijlen dan klassiek, wat hem ertoe bracht professioneel op te treden op dansfeesten en lokale bands.

Kort daarna begon Luis aan zijn academische studies, met een dubbele bachelor en dubbele master in zowel klassiek als jazz van Campinas State University (UNICAMP), University of Southern Mississippi en University of New Mexico.

Luis trad op en toerde in theaters en orkestzalen in heel Amerika en Europa, met artiesten als de Duitse dirigent Kurt Masur (die Mahlers 1e symfonie opnam onder zijn leiding), Dave Grusin, Pink Martini, LA Opera, The Foo Fighters, Rahim Alhaj, X Ambassadors en vele anderen. In 2015-16 was Luis solo-violist voor de Mexicaanse popdiva Gloria Trevi, op tournee door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Sinds 2018 speelt Luis shows met de Braziliaanse virtuoze gitarist en bassist Munir Hossn in het Noord-Amerikaanse zuidwesten. In 2022 toerde Luis voor de 3e keer door Europa met de Bluegrass/Gothic band The Heathen Apostles, en met de Braziliaanse artiest Be Ignacio. Luis treedt momenteel op met jazz/blues band Acoustic Asylum samen met gitarist Carl Verheyen en enkele van de beste sessiemuzikanten van Los Angeles, zijn eigen wereld/fusion band Farofa, met de Troubadours von Schiedam, en een verscheidenheid aan ensembles in Nederland en door heel Europa.

Luis is lid van het Marmoucha Orchestra en speelt viool in de voorstelling WAT VREET ER AAN DONNIE DRUIF?