Nick Renzo Garcia

< terug naar overzicht

Acteur

Nick Renzo Garcia (1993) is in 2020 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij o.a. het Nationale Theater, maakte een eigen productie bij Toneelgroep Oostpool (The Making Of) en speelde in België bij theatergezelschappen: SKaGeN, De Roovers en De NWE tijd. Ook deed hij een tour door Nederland met zijn eigen muzikale solo-voorstelling: Troubadour. Een voorstelling over opgroeien in Nederland met een moeder met Franse en Hongaarse roots en een vader uit Curaçao. Over wat het betekent ‘Nederlander’ te zijn.

Begin 2022 speelde hij in de Leedvermaak trilogie bij het Nationale Theater (Regie: Eric de Vroedt) waarvoor hij is genomineerd voor de Piket Kunstprijs en was hij te zien in ‘Met de wind mee’ (14+), een eigen productie in samenwerking met Toneelgroep JongHart, over de bespreekbaarheid van depressie.

September 2022 heeft Nick getoerd met de voorstelling Zwartkijker, een eigen productie i.s.m. Maria Marbus, O.T. rotterdam en Theater Walhalla (Regie: Mirjam Koen). Een voorstelling over een vluchteling die zichzelf terugvindt in de ogen van een blinde paaldanseres.

Daarna was Nick te zien in De Kersentuin van Toneelgroep Maastricht (Regie: Michel Sluysmans) met o.a. Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer en keert daarna naar Maastricht terug om de werken aan de voorstelling Longen van Duncan Macmillan (Regie: Zorba Huisman).

In het najaar van 2023 en begin 2024 speelt Nick bij MaxTak in Gullivers Reizen.

Naast zijn theaterwerkzaamheden hoopt hij zich de komende periode vooral verder te ontwikkelen in film/televisiewerk.

Foto Nick: © Shaked Franke