Timo Tembuyser

< terug naar overzicht

Componist

Timo Tembuyser is performer, zanger, componist en theatermaker. Hij studeerde in juni 2019 af aan de Toneelacademie in Maastricht en rondde dat jaar ook een individueel zangtraject af op het Rotterdams Conservatorium. Voor zijn theaterstudies, rondde Timo in 2014 de masteropleiding Architectuur en Stadsontwerp af aan de Universiteit Gent, waar hij de wisselwerking onderzocht tussen theater en de ruimte waar dat theater plaatsvindt — zowel in afgebakende theaterzalen als in de publieke ruimte van de samenleving.

Als autonoom maker werkt Timo concepten uit waarbinnen een gemeenschap aan performers en publiek een gezamenlijke taal leert spreken en begrijpen, ondanks en dankzij haar verschillen. Hij maakt ruimtelijke performances waarin de ontmoeting centraal staat: verschillende perspectieven weven zich in elkaar als gelijkwaardige stemmen in nieuwe polyfone vocale composities, waarbinnen steeds opnieuw gezocht wordt naar harmonie.

Als performer en makend speler verleent Timo ook graag zijn stem aan het werk van andere makers. Hij beweegt van koorconcert naar dansopera en van musical tot tekstvoorstelling.

© Mark Bolk