Bruno wordt een superheld (6+)

< terug naar overzicht

Vrolijk muziektheater, waar je ook een beetje stil van wordt.

Bruno is net verhuisd. En zijn opa is overleden. Gelukkig heeft hij twee nieuwe vrienden gevonden. Samen bouwen ze een mooie hut. Maar een paar grotere jongens maken die hut kapot. En dan, als het donker wordt, gebeurt er iets bijzonders. Bruno verandert in superheld Bruino. In bruine kleren en gewapend met bruine verf, durft hij alles. Hij verft de fiets van één van de pestkoppen bruin. En hij kan zijn opa weer ontmoeten. Die wacht elke avond op hem en vertelt Bruno over zijn heldendaden. Ze praten en ze lachen samen, totdat de zon weer opgaat. Hij beseft nu dat de dood helemaal niet eng is. In zijn herinnering zal zijn opa altijd voortleven.

Het zeskoppige ensemble van MaxTak neemt het publiek mee in een verrassende mix van grappige scenes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek.

Naar het gelijknamige, hartveroverende boek over vriendschap en moed dat werd bekroond als beste Noorse kinderboek van het jaar, geschreven door Håkon Øvreås. In 2015 won het boek, uitgegeven door Querido en vertaald door Edward van de Vendel, de Zilveren Griffel.

Spel: Marijn Klaver, Cheryl Moenen en Jonata Taal
Musici: Reint van den Brink, Frederike Maus en Saskia Meijs
Regie: Hans Thissen
Bewerking en liedteksten: Simon van der Geest
Muziek: Helge Slikker
Vormgeving: Marlies Schot
Kostuums: Patricia Lim
Maskers: Atty Kingma
Lichtontwerp: Gé Wegman
Techniek: Mario Mantel en Johan de Koeijer
Productieleiding: Steen & Been
Video: Bram de Goeij
VR installatie: Bram de Goeij en Hans Thissen
Publiciteit: Elselien Leemhuis, Frédérique Arnold
Publiciteitsbeeld / ontwerp: Esther de Boer
Boekingen: Bureau Berbee culturele affaires
Zakelijke leiding: Nora Duijf – Buro Saai
Met dank aan: Manon Wittebol, Bert Bunschoten, Wybo Smids, Remko Smids en Annemarie Klijn

Bruno wordt een superheld was te zien in seizoen 2018-2019

“Aanstekelijk muziektheater over vriendschap, troost en moed…De drie muzikanten stampen de personages even makkelijk naar een stoere heldenversie van zichzelf als dat ze met onheilspellende muziek de kinderen in de zaal met open mondjes naar het puntje van hun stoel dwingen.” – Brechtje Zwaneveld voor Theaterkrant

MaxTak · Bruno wordt een superheld

Bij de voorstelling is een VR film gemaakt. Na de voorstelling kunnen de kinderen met behulp van een VR bril kijken hoe opa een snoek vangt. Hier een impressie: