De hond die licht gaf (6+)

Een muzikale griezelkomedie voor iedereen vanaf 6 jaar

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt.


Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent… en al heel veel weet over elektriciteit en energie… en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt… moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?


De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos. Een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen.

De hond die licht gaf is een coproductie van MaxTak en Kim van Zeben Theaterproducties

Concept: Kim van Zeben en Marije Gubbels
Regie, tekst en liedteksten: Marije Gubbels
Spel, zang en tekstbijdragen: Kim van Zeben
Gitaar: Timon Koomen
Zang, piano, spel: Adrian Ammerlaan
Composities: Jan en Keez Groenteman
Decor: Marlies Schot
Kostuums: Sanne Oostervink
Poppen: Servaes Nelissen
Dramaturgie: Manon Wittebol
Lichtontwerp: Gé Wegman
Lichttechniek: Carl Kohl
Geluidstechniek: Johan de Koeijer
Regieassistent: Nienke Tjallingii
Publiciteitsfoto: Esther de Boer – Es & Zn
Scènefoto’s: © Kamerich & Budwilowitz
Verkoop: Bureau Berbee & Jansen
Productie: Kim Eldering
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Zakelijke leiding: Nora Duijf

Victoria doet samen met haar hond Tosti allerlei toffe experimenten, die je gemakkelijk na kunt doen, thuis of op school. Er zijn vier vlogs van Victoria weet het!

“Een vrolijk-muzikaal schouwspel, vol inventieve (beeld)vondsten, uitgesproken karakters en mooie liedjes. (…) Een spannend uurtje griezeltheater (…) over wezenlijke thema’s als dood, afscheid en doorgaan met het leven.” Theaterkrant

“Hoewel de voorstelling vooral geestig van toon is, heeft deze een overduidelijke, diepere laag. (…) Dat je jeugdtheater aan Kim van Zeben kunt overlaten wisten we al; De Hond die Licht gaf levert andermaal het bewijs.” Musicalworld **** 

“Hoe Kim de poppen tot leven brengt is heel bijzonder en erg indrukwekkend. (…) Een aanrader voor iedereen van 6 jaar en ouder.” Musicalnieuws

De hond die licht gaf laat je lachen, huilen én bibberen” Kidsweek ****

Bij de voorstelling is de VR experience Hiernamaals gemaakt. In de foyer van het theater staat een tent, waar de kinderen met een VR bril op expeditie kunnen gaan. Ze vliegen door het dekbed van Victoria, onderzoeken hoe het is om een pannenkoek te zijn en ze maken een spannende reis naar een andere wereld, waar ze bijzondere avonturen beleven. Om vrolijk en vol nieuwe ervaringen weer terug te keren in de echte wereld.

De VR experience vindt plaats op:

16 okt in het Zaantheater, Zaandam
18 okt in Stadsschouwburg Utrecht
21 okt in Theater aan de Slinger, Houten
7 nov in DeLaMar West
28 dec in de Toneelschuur, Haarlem
5 t/m 9 jan in CC Amstel, Amsterdam

Bekijk hier een filmpje over de VR:

 

 

Na de voorstelling kunnen de kinderen meedoen aan de spannende workshop Hiervoormaals. Wat zijn je fijnste herinneringen? Wie zijn je dierbaar? Wat is je favoriete liedje? Wat zijn de dingen die je nooit wilt vergeten? De verzameling van favorieten wordt vastgelegd door middel van een foto, die vervolgens mee naar huis mag worden genomen.

De workshop vindt plaats op:

16 okt in het Zaantheater, Zaandam
19 okt in Maaspodium, Rotterdam
28 dec in de Toneelschuur, Haarlem
5 t/m 9 jan in CC Amstel, Amsterdam