Omdat ik het zeg! (5+)

< terug naar overzicht

Explosief muziektheater tijdens de Kinderparade

Omdat is het zeg! is explosief muziektheater voor alle klimaatspijbelaars, peuters en kleuters met ambities, ouders die het beter weten en kinderachtige dictators.

Als wereldleiders zich als kinderen gaan gedragen, is het tijd dat de kinderen de taak van de volwassenen gaan overnemen! We zien het overal om ons heen al gebeuren, de zestienjarige Greta Thunberg die spreekt op de klimaatconferentie van de VN, scholieren (‘klimaatspijbelaars’) die naar haar voorbeeld massaal de straat op gaan om actie te voeren. De Nederlandse jongen Boyan Slat, die een plan bedacht om de plastic soep op te ruimen. Kinderen hebben vaak oplossingen voor actuele vraagstukken waar volwassenen nooit opkomen. Waarom-vragen worden vaak afgedaan met een Omdat ik dat zeg! Maar nu zijn de rollen omgedraaid!

Thijs Steenkamp en Kim van Zeben spelen een muzikale voorstelling waarin ze in een half uur samen met het jonge publiek ’en passant’ alle wereldproblemen oplossen. Spandoeken met leuzen en protestborden sieren de tent en de kinderen worden actief onderdeel van de voorstelling. Diverse bekende wereldleiders passeren de revue, er is live verbinding met een expert die op locatie verslag doet, er wordt muziek gemaakt en gezongen. Met krachtig gitaarspel en kranig drumwerk slaat het Power-Duo Steenkamp en Van Zeben ons door de grote en kleine mensen problematiek in het huidige tijdsgewricht.

Job Raaijmakers regisseert Omdat ik het zeg! Job maakte eerder o.a. de voorstellingen Aap en Beer (Gouden Krekel) en Niet huppelen! (Zilveren Krekel), coproducties van Bonte Hond en Stip Theaterproducties, samen met René Geerlings. Het is de eerste keer dat Job een voorstelling bij MaxTak maakt.  

Spel, muziek en zang: Thijs Steenkamp en Kim van Zeben
Regie: Job Raaijmakers
Kostuums: Annemarie Klijn
Techniek: Johan de Koeijer
Artistieke supervisie: Marije Gubbels

Omdat ik het zeg! speelde op Festival de Parade 2019