Wat vreet er aan Donnie Druif? (8+)

© Esther de Boer

Februari t/m mei 2023 in het theater! Speellijst volgt>>>

Donnie’s familie is raar. Dat vindt iedereen die ze kent. Ze zeggen het niet hardop maar ze kijken en ze fluisteren. Want Donnie’s vader is vertrokken, zijn broertje Eppie is verstandelijk beperkt en hun moeder… hun moeder is een aangespoelde walvis.

Dat mag Donnie niet zeggen, maar hij denkt het wel. Want hoe noem je anders een moeder die het huis al jaren niet uit is geweest en zittend op de bank slaapt en eet. Vooral eet. Zoveel eet dat Donnie zich afvraagt hoelang de vloer het nog houdt en of ze de verjaardag van Eppie nog gaat halen.

Iedereen vindt zijn familie vies, dom, arm en achterlijk, maar dat kan Donnie niks schelen. Want in zijn hoofd hoort hij de muziek uit het land van zijn vader. Met muziek eronder lijkt alles mooier en hoeft hij zelf tenminste niet te praten. Totdat er een meisje in hun dorp komt wonen dat alleen maar kijkt… naar hem, Donnie Druif.

Een voorstelling vol betoverende livemuziek en zang van hier tot aan het Verre Oosten en weer terug. Over knellende familiebanden en onvoorwaardelijke liefde en over het vinden van je eigen stem. Losjes gebaseerd op het boek en de film ‘What’s eating Gilbert Grape’.

Wat vreet er aan Donnie Druif? gaat in februari 2023 in première en vervolgens tot eind mei 2023 op tournee. De speellijst volgt!

Spel & zang: Jip Bartels, Korneel Defrancq, Isha Ferdinandus, Jeannine La
Rose
Ud: Kamal Hors
Piano: Setareh Nafisi
Regie, script, liedteksten: Marije Gubbels
Composities: Avishai Darash
Dramaturgie: Manon Wittebol
Regieassistentie: Nienke Tjallingii
Decor en kostuums: Dieuweke van Reij
Lichtontwerp: Gé Wegman
Techniek: Johan de Koeijer
Productieleiding: Joppe Kos, Taraneh Pouryousef Nobar
Educatie: Nynke Vermuë
Zakelijke leiding: Nora Duijf en Peter Bander
Verkoop: Bureau Berbee & Jansen
Publiciteit: Elselien Leemhuis, Taraneh Pouryousef Nobar
Publiciteitsbeeld: Esther de Boer – Es & Zn

Met live muziek van het Marmoucha Orchestra